Отборът на Манчестър Юнайтед записа първа победа за новия сезон във

...
Отборът на Манчестър Юнайтед записа първа победа за новия сезон във
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед срази Ливърпул

Отборът на Манчестър Юнайтед записа първа победа за новия сезон във Висшата лига и то против най-големия си противник - Ливърпул. " Червените дяволи " стигнаха до триумф с резултат 2:1 на " Олд Трафорд "  и изпревариха мърсисайдци в класирането. Джейдън Санчо откри резултата в 16-ата, а Маркъс Рашфорд удвои в 53-ата минута. Мохамед Салах върна един гол за гостите в 81-ата минута, което обаче се оказа извънредно незадоволително за освен това от почетна загуба, предава Гонг.

 210-ото дерби сред двата отбора Ман Юнайтед сподели страхотна страст, предпочитание, хъс и сила в играта си, с което изцяло заслужи успеха си. Те удариха и греда при резултат 0:0 първоначално. Мърсисайдци, от своя страна, за следващ път от началото на сезона не демонстрираха играта си от предишния сезон. Тимът на Юрген Клоп изглеждаше доста разконцентриран, а на моменти даже лежерен и неопитен за мача. Не би трябвало обаче да се подценява и фактът, че " алените " имаха сериозен брой съществени играчи, които са контузени, а групата за дуела беше запълнена от младоци.

Ливърпул сътвори стабилен брой обстановки, само че нито една от тях не можеше да се назова чиста. На два пъти пък играчите на Юнайтед можеха да си отбележат автогол, а голът за вицешампиона пристигна след неточност на играчите на домакините.

По този метод Манчестър Юнайтед записа първа победа за сезона и първа под управлението на Ерик загар Хаг, а също по този начин за първи път от 2018 година " алените дяволи " победиха огромния си противник във Висшата лига. Интересното е, че тя пристигна без Кристиано Роналдо, който се включи в последните минути, и без капитана Хари Магуайър, което сигурно повлия на мотивацията на играчите на отбора. За мърсисайдци пък това бе първа загуба въобще във Висшата лига за календарната 2022-а година.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР